Earth Table: Стилска репрезентација на Земјата направена од 50.000 години старо дрво


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Earth Table масата е прилично нова и иновативна креација, изработена од дрво старо неверојатни 50.000 години.

Тоа е редок вид на дрво познато како илјадагодишна новозеландска смрека, што единствено може да се најде на Северниот Остров на Нов Зеланд.

Масата е креирана од страна на компанијата Riva 1920 што се занимава со дизајн и изработка на мебел.