Два деветнаесет четириесет и четири – и сета импресивна убавина на „Носот“


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Eдно ладно утро, во доцните денови од октомври, 2017 година, после 11 претходни обиди, Бред Гобрајт и Џим Рејнолдс го срушија постоечкиот брзински рекорд во искачување на „Носот“ (The Nose), кој претходно го држеа Алекс Хонолд и Ханс Флорин.

Неверојатниот нов рекорд во брзинско искачување на оваа епска насока е 2 часа, 19 минути и 44 секунди.