Досетливиот студент по медицина и дрскиот, арогантен професор


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


На медицинскиот факултет, професорот се обраќа кон еден студент и го прашува:
– Колку бубрези имаме?
– Четири! – му одговара тој.
– Четири?! – зачудено извикува професорот, кој бил од оние арогантни луѓе, кои ги омаловажуваат другите и одвај чекал да најде некој студент кој ќе згреши нешто.
– Донеси малку трева, затоа што во амфитеатарот имаме магаре! – му вели професорот на асистентот.
– И кафе за мене!- дополнува студентот.
Професорот толку се вознемирува што го брка студентот од предавање.
Студентот бил познатиот новинар и хуморист Апарисио Торели Апорели (1895-1971), познат като “Baron de ltararé”. А на излегување, имал храброст и да му укаже на професорот за неговата дрскост, што поставува такво потценувачко прашање на студент по медицина, па му рекол:
– Ме прашавте колку бубрези имаме? Имаме четири бубрези – два мои и два ваши. „Ние“ е заменка која се користи за множина. Уживајте во својата трева.