„Чекај ме“ – одличен краток филм на Wargaming со апел „води љубов, а не војна“


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓„Wait for me“ („Чекај ме“) е краток филм продуциран од Wargaming, производителот на познатата игра „World of Warships“, инспириран и базиран на поетската творба со ист наслов од Константин Симонов, која поетот ја напишал инспириран од неговото лично искуство на воениот фронт, кога мислел дека му нема спас и сигурно ќе загине.

„Чекај ме“ беше објавен на 21 Септември, Меѓународниот ден на мирот.