Базен на скоро 300 метри над морето – за уникатно уживање во Дубаи


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Новоотвореното луксузно одморалиште во сопственост на „Adress Beach Resort and Spa“ во Дубаи во својот комплекс има и импресивен базен за гостите, кој се наоѓа на 77 кат, на речиси 300 метри надморска височина.

Базенот е долг 94,84 метри и е широк 16,5 метри, речиси двојно подогл од полимписки базен, пишиува.

Базенот е отворен само за госитите на хотелот постари од 21 година, но во неговиот прекрасен поглед може да се ужива и со резервација на место во „Zeta Seventy Seven“, ресторанот, кој се наоѓа покрај базенот на 77 кат од хотелот.