Австрискиот канцелар Курц пречекан со летонско знаме пред Влада


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Знамињата на Летонија и Австрија се со ист колорит, со тоа што суштинската разлика е во „дебелината“ на белата лента на средина – кај летонското е потенка, а кај австриското е еднакво дебела колку и црвените.

Информацијата ја пренесе порталот СакамДаКажам.мк, кој додаде дека во просториите од Владата било поставено точното знаме.

Лаетонското знаме
Австриското знаме