Вебкафе

Адреналинот „на 500“: Лудо нишање на 400 метри висина од кое запира здивот (видео)

Љубителите на природата, високите планини и длабоките кањони, но и на адреналинот сигурно ќе бидат заинтересирани за атракциите во Колорадо над големиот кањон. Сепак не оној познат како Големиот Кањон, но и самиот мошне спектакуларен.

Глендув кањонот се протега низ 20 километри околу реката Колорадо во западниот дел на истоимената држава. Карпите, кои го опкружуваат се високи и до 400 метри, а над една од нив е поставена нишалка, на која можете да се нишате и ако не умрете од страв, да уживате уживајте во спектакуларниот поглед на долината и околниот Гленвуд Спрингс.

Нишалката Џајнт Кањон се наоѓа на 396 метри височина и со тоа е повисока од сите досега познати.

Истовремено можат да се возат четири лица, а за да седите горе морате да задоволите некои правила. Морате да бидете високи најмалку 1,2 метри, а максималната тежина на лицата на нишалката не смее да надмине 360 килограми.

Секако пред возењето потпишувате и документ, со кој организаторот се ослободува од секаква одговорност во случај на несреќа.

To Top