Актуелно

Горниот дом во Германија даде даде дозвола за легализирање на истополовите бракови

Горниот дом на германскиот парламент, познат како Бундесрат, го усвои предлог законот за легализација на истополовиот брак во земјата и отворање на можноста за посвојување на деца од страна на истополовите парови.

Минатиот петок, Бунестагот, односно долниот дом на германскиот парламент, го изгласа предлог-законот. Интересно е да се напомене дека сите муслимански пратеници во Бундестагот го поддржаа воведувањето брачна еднаквост.

To Top