20 години од излегувањето на првиот дел од филмската епска трилогија „Господарот на прстените“


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Следниот месец се навршуваат 20 години од излегувањето на „Дружината на прстенот“, првиот дел од филмската трилогија „Господарот на прстените“. Кетрин Бреј прави осврт на снимањето на филмската адаптација на култното дело од Џ.Р.Р. Толкин, во режија на Питер Џексон.