Екстра

12 бањи, 8 спални и базен кој го запира здивот – раскош од 53 милиони долари

„Конзолниот дом“ е неверојатен имот кој себеси можат да си го дозволат само супербогатите луѓе, бидејќи една ваква куќа чини вртоглави 53 милиони долари.

Просторно е поделена на 8 спални соби, 12 бањи, две трпезарии, четири тераси, вински подрум и кино, како и базен кој се наоѓа на последниот кат и преминува во водопад.

Во гаражата има место за шест автомобили, а за забава се направени и два бара, еден внатрешен и еден надворешен.

Луксузната куќа е дизајнерско решение на аризонската компанија „Next Generation Living Home“, а оттаму се надеваат дека следната година вакви градби ќе изградат и во Шпанија, Италија или Монако.

Архитектите кои го имаат потпишано дизајнот истакнуваат дека ваквите градби треба да бидат лоцирани на некое повисоко место со цел сопствениците да имаат фантастичен поглед на градот.

To Top