10 години мислела дека се допишува со маж, за да испадне дека од другата страна е…

42-годишната Кират Аси од Лондон десет години била убедена дека се допишува со маж, а на крајот открила дека тој воопшто не постои, туку дека е жртва на лажно претставување на Интернет.

Сè започнало во 2009 година кога на Фејсбук добила порака од поранешното момче на нејзината братучетка барајќи совет како повторно да се поврзе со неа. Почнале да се зближуваат, а по пет месеци допишување тој починал, пренесува Daily Mail.

Нејзината братучетка Симран Богал потоа ѝ ја дал адресата на е-пошта на неговиот наводен брат Боби за да изрази сочувство, со кого подоцна разменила профили на социјалните мрежи. Боби се претставил како доктор од Австралија, а Аси набрзо се заљубила во него. Тие комуницирале секој ден, но секој пат кога требало да се сретнат, Боби смислувал изговори.

Дури и како изговор ја искористил приказната дека бил во болница поради срцев удар, а кога Кират се обидела подетално да го испраша за неговиот живот и причините поради кои не можеле да се најдат, ќе почнел да се заканува дека ќе изврши самоубиство.

Кират на крајот најмила приватен детектив за да дознае повеќе за Боби, и по неколкумесечна истрага, се покажало дека таа всушност не се допишувала со Боби.

Иако Боби постоел, Кират всушност се допишувала со нејзината одмаздољубива братучетка.

„Ова влијаеше на моето здравје, семејството, пријателите, социјалниот живот, кариерата… Ми го уништи животот и ми зема здраво за готово десет години“, вели Кират.