Авто мото

1.100 коњски сили за 380 км/час – не за џабе го викаат „Годзила“

Ѕверот од светот на спортските автомобили, Nissan GT-R, ги докажа своите моќи и импресивни спецификации на патеката Johnny Bohmer Proving Grounds, долга нешто повеќе од четири километри.

Новиот спортски болид на Нисан ги покажа своите перформанси на патеката , на која се испробуваат најсилните болиди од светот на спортскиот автомобилизам.

Не за џабе го викаат „Годзила“ – Nissan GT-R има над 1 100 коњски сили и погон на сите тркала. По забрзувањето на првата четврт милја, болидот продолжи со силното забрзување , а без проблем стигна до 380 км/час.

За оние кои се „манијаци“ за детали, еве ги истите за машината и временските услови во кои било направено тестирањето.

Изработувач: Nissan
Модел: GTR
Година: 2009
Максимална моќ: 1,100 Whp @ N/A rpm
Максимални вртежи: 850 lb-ft @ N/A rpm
Мотор: 3.8L Twin Turbo V6
Менувач на брзини: 6-Speed Automatic
Тежина: 3,700 lbs
Должина на извршено тестирање: 2.7 Miles
Датум на тестирање: 3/9/2019

Спецификации на патеката:
Должина: (3.22 Miles) or (5.15 Kilometers)
Ширина: (300 Feet) or (91.44 Meters)
Надморска висина: (8.3 Feet) or (2.53 Meters)
Разлика во елевација: (0.25 Inches) or (0.635 Centimeters)
Материјал на површината од патеката: Concrete – (15,000 Feet) or (4,572 Meters)
Asphalt – (2,000 Feet) or (609.6 Meters)

Временски услови:
10am:
Температура: 23C/73.4F
Точка на влажност: 18C/64.4F
Влажност: 73%
Ветар: 00000kt (0 mph)
Температура на патеката: 25C/77F

3pm:
Температура: 26C/78.8F
Точка на влажност: 18C/64.4F
Влажност: 61%
Ветар: 09008kt (9 MPH)
Правец на ветар: југоисток
Температура на патеката: 33.9C/93F

Advertisements
To Top