Жестокиот ветар во Дубровник буквално оддува и акна во ѕид човек (видео)

Она што вчера како временска непогода се случуваше во Дубровник го нарекоа „Бурата на векот“, чии моќни ветришта оддувуваа сè што ќе им се најдеше на пат.

Силните, до сега незапаметени ветришта носеа дрвја , покриви , фасади , киосци , перевртуваа јахти. Во силната бура во БиХ се повредени шест лица , од кои едно лице е со тешки повреди.

Во Дубровник, пак се случуваше вистинска драма во центарот на градот. Ветрот буквално го збриша и со голема сила човекот удри со главата во ѕид.