Запознајте го двојникот на Златан Ибрахимовиќ


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Нихад Џедовиќ е кошаркар на Баерн кого голем број луѓе го запираат на улица не поради неговите кошаркарски квалитети, туку затоа што е речиси идентичен двојник на славниот фудбалер Златан Ибрахимовиќ.

„Зарем ова не е Златан Ибрхаимовиќ?“, ова е прашањето кое си го поставуваат многумина кои ќе го сретнат Џедовиќ на улица.

Џедовиќ е кошаркар на Баерн, а ова лето го промени имиџот и пушти подолга коса како и Златан. Луѓето на улица го влечат и се обидуваат да разговараат со него.

„Златан е Балканец, односно има гени од просторите на поранешна Југославија. Мислам дека луѓето го гледаат него во мене. Откако пуштив подолга коса секој ден некој ме тагира на Инстаграм и Твитер“, изјави Нихад во разговор за официјалниот канал на Евролигата и откри една интересна анегдота.

„Ова лето бев во Париз три дена и секој втор човек ме запре за да се фотографира со мене мислејќи дека сум Златан. Тоа е неверојатно“, откри Џедовиќ.