Зад оваа навидум мала дупка се крие 700 години стара темпларска тајна


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Откако фотографот Мајкл Скот од Бирмингем, случајно нашол трага во некое видео на интернет, решил да тргне во потрага по 700 години старото тајно собиралиште на Витезите Темплари, кои се познати по водењето на Крстоносните војни.

Фотографот успеал да го пронајде местото кое од надвор личело како обични зајачки дупки.

На помалку од 1 метар под површината на земјоделското земјиште, во областа Шоршир, Велика Британија, се скриени овие импозантни пештерски ходници и простории, стари повеќе од 700 години.

Пештерите ги користеле средовековните крстоносни војнизи Темпларите, кои и ден денес имаат свои следбеници.