Вучиќ ја потпрашува: Знаете ли како се вика премиерот на Македонија? Јас случајно знам оти…

ремиерот Александар Вучиќ на гостувањето во РТС зборувајќи за односите со соседните земји, рече:

-Знаете ли како се вика последниот премиер на Македонија? Мислам дека тоа не го знаат 0,001 проценти во Србија. Емил Димитриев. Случајно јас знам зошто го видов два пати. А кој е денеска премиер? Не се знае, се надевам наскоро ќе дознаеме, рече Вучиќ.