Во затвор во Парма почина најстариот шеф на италијанската мафија


Дерби викенд: Ел Класико, дерби на Италија и битка за Рим! ↓↓↓Рафаеле Кутоло, најстариот шеф на мафијата во Италија, почина во затворот во Парма, известуваат италијанските весници.

Со 79 години живот и 58 години затворски стаж, беше најстариот криминалец кој издржуваше доживотна робија по системот ,,41 бис“ што значи тотална изолација и живот во самица.

Во една прилика Кутуло изјавил дека со ваквиот начин на издржување на казната, се чувствувал како да е жив закопан.