Виц: Зошто мачката не пие ракија?


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Синот ја прашува мајката:

Мамо, зошто мачката не пие ракија?

Затоа што е животно. Животните не пијат ракија, сине.

Аха. Значи кај нас дома само тато е човек.