Виц: Запросување на ќерката

Таткото и вика на ќерка си:
Денеска дојдe твојот дечко и те побара за жена, јас му реков ДА.
Ама тато, јас не сакам да се одвојам од мама!
Е добро де, земи ја и неа со тебe.