Виц: Вегетаријанско чувство

Зборуваат Трпе и Цветко:
– Го знаеш она чувство кога ти идат лиги од мирисот на ќебапчилница?
– Да!
– Епа се прашувам дали вегетаријанците го имаат истото чувство кога гледат како некој коси трева?