Почина Благородна Дулиќ, бивша пратеничка од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

Денес во Скопје почина бившата пратеничка во македонското Собрание Благородна Дулиќ, која беше пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Опелото ќе се одржи утре, со почеток од 12:30 часот во капелата на гробиштата во општина Бутел.

Родена е на 18.04.1941 година во Кочани.