Виц: Вечерно училиште

Разговараат Мујо и Хасо: Знаеш ли ти Мујо кој бил Александар Велики?

– Не знам, му одговорил Мујо. Тоа ти бил еден голем војсководач кој го освоил пола свет во негово време, рекол Хасо.

-Откај сега ти стана толку паметен бе Хасо? Види Мујо, тоа го научив на вечерно училиште, сега одам таму секоја среда од 8 до 11 саат.

После една недела еве ти го пак Хасо: Мујо, знаеш ли ти кој бил Наполеон?
– Неам поим.
– Сега ќе ти кажам, тоа бил голем војсководител кој ја освоил пола Европа, а бил поразен во битката кај Ватерло.

-Добро Хасо, а ја тебе нешто да те прашам: Знаеш ли ти кој е Суљо Хаџиасаносмановиќ?

– Првпат слушам, рекол Хасо.
– Епа Хасо, тоа ти е еден тип кој секоја среда ти ја секса Фата додека ти си на вечерно училиште.