Овие се досега најдобрите 20 песни на 21. век според „Rolling Stone“

Култното музичко списание „Rolling Stone“ направи листа со избор на најдобрите 20 песни во досегашниот временски период од 21. век.

За да ја состави листата медиумот анкетираше уметници, критичари и индустриски експерти, со цел да се направи список на навистина важни песни од изминатите 18 години. Дали и колку ќе се согласите со нивниот избор – останува ваше.

Еве го изборот на Топ 20 на 21. век според „Rolling Stone“.

20. Rehab – Amy Winehouse
19. Dancing on My Own – Robyn
18. Blackstar – David Bowie
17. Work It – Missy Elliott
16. All My Friends – LCD Soundsystem
15. Crazy – Gnarls Barkley
14. Toxic – Britney Spears
13. Alright – Kendrick Lamar
12. Get Ur Freak On – Missy Elliott
11. Since U Been Gone – Kelly Clarkson
10. Last Nite – The Strokes
9. Royals – Lorde
8. Rolling in the Deep – Adele
7. Runaway – Kanye West feat. Pusha T
6. Maps – Yeah Yeah Yeahs
5. 99 Problems – Jay-Z
4. Hey Ya! – Outkast
3. Seven Nation Army – The White Stripes
2. Paper Planes – M.I.A.
1. Crazy in Love -Beyonce feat. Jay-Z