Виц: Уметничка слика „Мујо во Зеница“


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Хасо ја насликал својата прва уметничка слика, па ја однел во галеријата.
Кустосот ја погледнал сликата и рекол
– Сликава не е лоша? А како се вика?
– Мујо во Зеница!
– Па добро бе која е тогаш голата женска на сликата?
– Фата
– А голиот маж до неа?
– Суљо!
– Па каде е Мујо?
Па во Зеница!