Мајтап

Виц: Трпе со двете раце во гипс

Влегува Трпе во кафана, двете раце му се во гипс, и му вика на шанкерот:
– Може ли да ми го извадите новчаникот, да си платам едно пиво?
– Да, да, секако.
– А може ли да ми ставите во чашата, и да ми ја подадите да се напијам?
– Да, да, нема проблем.
После 2-3 пива:
– А каде имате тука WC.
– WC?? Подолу на 50 метри е автобуската, таму има WC.

To Top