Виц: Терсене сопруга

Срцка, купив нови пердиња, кажи ми што мислиш за нив?

А бе, знаеш…

Кажи бе, слободно, ако не ти се бендисуваат ќе ги вратам.

Не ми се бендисуваат.

Ќе се навикнеш!