Виц: Терсене рибар


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На брегот на реката седи нервозен рибар. Кон него се приближува некаков турист:
Фати ли нешто?
Да! мрачно одговара рибарот. Фатив еден и го фрлив во реката.
Сигурно бил малечок?
Да, од прилика колку тебе и исто така љубопитен.