Виц: Тазе домаќинка

Пресно мажената ќерка ѝ се јавува на мајката:
– Мамо, овој мојот неблагодарник Миле не сака да го јаде гравот! Не е фер!
– И? ја прашува мајката
– Што и? Се испокаравме на мртво!
– Ќерко, обиди се убаво и пробај да му објасниш колку си се мачела додека си го варела.
– А треба ли и да го варам гравот?