Виц: Свекорот и свекрвата на гости

Блажо се враќа ноќта една недела порано од службено патување, и шо ќе види у спалната спијат двајца. Зема стап и ги претепува. По некое време влегува у собата Мара и вика: Свекорот и свекрвата дојдоа на гости.