Мајтап

Виц: Свадбата од лавот

Се женел лавот и правел свадба, па ги поканил сите животни на веселбата.

Оди глушецот на свадбата, му го дава подарокот во плик и му вели:

Еве, брату, повели од мене.

Лавот го гледа и му вели:

А бе, те поканив на свадба, да, ама од каде јас и ти браќа?

А глушецот му вели: И јас бев лав пред да се оженам.

Advertisements
To Top