Мајтап

Виц: Студентот што бил попаметен од професорот

Доаѓа студент на предавања и седнува до професорот. Професорот вели:
– Птиците и свињите не можат да седат на едно место.
Студентот:
– Тогаш јас ќе одлетам.
Професорот се изнервирал и решил да не го пушта да го положи испитот.
Доаѓа време за испит. Студентот оди и одговара за 10-ка. Професорот му поставува прашање:
– Одиш по улица и гледаш две торби, во едната има памет а во другата пари, која ќе ја земеш?
– Парите, професоре.
– Јас би го зел паметот, да сум на твое место. – рекол професорот.
– Кој што нема, тоа ќе земе. – му одговара студентот.
Професорот нервозно му го зел индексот и во него напишал ГОВЕДО.
Студентот го зел индексот и излегол. Влегува по 2 минути и вели:
– Извинете професоре, овде само сте се потпишале а не сте ми ставиле оцена.

Advertisements
To Top