Мајтап

Виц: Слика во паричник

Трпана го прашува Трпе:

– Зошто секогаш ја носиш мојата слика во паричникот.

– Кога се соочувам со некој проблем, без разлика колку голем ми изгледа, ја погледнувам твојата слика и проблемот исчезнува.

Трпана задоволно:

– Ти давам сила и надеж?

Трпе одговара:

– Да! Кога ќе се најдам во тешка и проблематична ситуација, ти ја гледам сликата и си велам: „Без гајле, има и полошо“.

Advertisements
To Top