Виц: Што е тоа шалтер?

Тато, што е тоа шалтер?

Оди прашај ја мајка ти, сине.

Мамо, мамо, што е тоа шалтер?

Оди кај брат ти, прашај го него.

Ама бате е излезен.

Е па, почекај го нека се врати.

Се враќа братот. Бате, бате, што е тоа шалтер?

Оди малтеретирај го тато, не ме прашувај мене.

Тате бе!

Ете тоа е шалтер сине.