Виц: Шеикот и евреинот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На еден богат арапски шеик требало да му додадат крв, многу ретка, само еден Евреин ја имал истата. Евреинот донирал крв, а Арапот од благодарност му подарил куќа, вила, лимузина, спортски автомобил, куферче со кеш. По неколку години на Арапот пак требало да му додадат крв. Евреинот пак донирал, но Арапот овој пат му подарил само кутија со слатки.
Евреинот прашува:
Аман бре, пријателе? Што ти стана? Минатиот пат куќа, автомобил, триста чуда, а сега само кутија слатки?
А бе, како да ти кажам пријателе. Минатиот пат во моите вени сеуште не течеше еврејска крв.