Виц: Шармери

Американец, Французин и Македонец разговараат за тоа како ги освојуваат жените:
– Јас – вели Французинот – кога ќе ја однесам Женет во ресторан и кога ќе нарачам шампањ, таа е шокирана. Кога ќе нарачам тартуфи, таа е моја!
Американецот вели:
– Јас пак кога ќе ја качам Џејн во мојата нова Корвета и ќе качам 200 км/час, таа е шокирана. Кога ќе качам 250, таа е моја.
– Јас кога навечер ќе и дадам на Мара 500 денари, таа е моја – вели Македонецот. – Утрото, кога ќе ѝ ги земам, таа е шокирана…