Виц: Само жената пушти ја!


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Вооружен крадец влегува во еден стан и ги фаќа мажот и жената во спалната среде акција. Ги врзува со по едно јаже и со пиштолот на челото на мажот прашува:
– Кажувај каде ги криете накитот и парите!
– Брат, земи што сакаш, сѐ ќе ти дадам, само те молам жената да ја пуштиш.
Крадецот збунето прашува:
– А бе ти толку ли многу си ја сакаш жената?
– Ова е комшивката, жена ми наскоро ќе се врати од работа…