Виц: Рецепционерките


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Отишол еден маж на службено патување, се сместил во хотел, се поврткал во собата – ништо интересно. Телевизор нема, радио нема, наоѓа во фиоката од наткасната една Библија, Ја прелистува на брзина и се јавува на рецепционерката. Од збор на збор, дошле и до личен разговор и од приказна на приказна, таа се нашла во неговиот кревет.
После бурната ноќ, лежат еден до друг и таа вели:
– Кој би помислил само дека ќе се најдам во креветот на гостин на хотелот!?
– Ааа, тоа го пишува во Библијата…
– Навистина ли? На која страница?
– На првата страница некоја напишал со молив: „Рецепционерките им даваат на сите“.