Tesla од 100.000 евра се краде за 30 секунди – вака изгледа тоа (видео)


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Иако денес модерните технолошки безбедносни решенија и системи се на супернапредно ниво, сепак, и најлуксузните автомобили кои имаат такви заштитни системи можат да станат лесен плен за вистинските мајстори на крадењето скапи коли.

За највештите крадци се доволни и 5 секунди за да украдат автомобил , а за оние најнапраднети неколку секунди повеќе. Безбедносните камери во град во Британија забележаа таква софистицирана кражба. Иако автомобилот Тесла има „keyless“ систем, сепак кражбата траеше само 30 секунди.

Според последните истражувања во Германија од 237 украдени автомобили кои имале ваков напреден систем за заштита , кај 230 биле потебни во просек 18 секунди за да се украде автомобилот.