Виц: Рецепт за подобар живот

Позајмуваш од лихвар 5.000 евра. Одиш во осигурителна компанија и сите ги вложуваш во животно осигурување.

На лихварот му доцниш со исплатата, па ти го менува личниот опис и прави тоа да изгледа како несреќа за да не одговара. Одиш во осигурителната компанија, оттаму ти исплаќаат 20.000 обештетување.

Од нив, 8.000 евра му плаќаш на лихварот, со камата нормално. Ти остануваат 12.000 евра. Ете ти живот!