Мајтап

Виц: Профи помагачи

Си оди малиот Трпе дома од школо и му се фали на дедо му:

Дедо, денес и помогнав на една стара жена да ја помине улицата.

Браво бе, внучко, еве ти 50 денари за тоа што си добар.

Другиот ден оди Трпе заедно со другарчето Пере кај дедо му:

Дедо, денес со Пере и помогнавме на една баба да ја помине улицата.

Браво бе, деца, еве ви по 50 денари. Ама, зошто сте двајца денес?

Па, бабата даваше отпор.

To Top