Виц: Продавачот и жената

Оди жена на пазар и меѓу другото, сака да купи и моркови, па му вели на продавачот:

– Дајте ми и еден килорам моркови.

Овој бил мајтапџија по табиет, па решил да се шегува со жената:

– А каква сорта да бидат – обични или „женска радост“?

Оваа поербап:

– Нека бидат „МАШКА ЗАВИСТ“.