Виц: Последната желба

Лежи сопругот на болница, во тешка здравствена состојба, сопругата седи до него.

„Срце, ако умрам, сакам да ме закопате со бурмата на рака“, вели сопругот.

„Зошто бе, срце?“, прашува тажна сопругата.

„За да види Господ дека веќе сум бил во пеколот“.