Мајтап

Виц: Немажена наставничка

Наставничката по македонски јазик која му предава на малиот Трпе, инаку немажена, го прашува Трпе:

– Трпе, реченицата „Јас ќе се мажам“ во кое време е?

Трпе како од пушка:

– Ами, крајно време е наставничке.

To Top