Виц: Најпаметното ловџиско куче


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Тројца ловџии си ги фалат своите кучиња.
Првиот:
„Одам еднаш на лов, сум ја зел пушката, но сум ги заборавил патроните. Му дадов на кучето да ја помириса пушката и ми ги донесе патроните.“
Вториот:
„Одам еднаш на лов, сум ги зел патроните, но сум ја заборавил пушката. Му дадов на кучето да ги помириса патроните и ми ја донесе пушка.“
Третиот:
„Одам еднаш лов, но ја зедов и жената со мене. Кога стигнавме до езерото, решивме да се искапеме, но мојата го заборавила костимот за капење. Му дадов на кучето да ја помириса меѓу нозете и по некое време гледам го влече комшијата за топките…“