Виц: На шефицата за 8-ми март

Осми март, утрото, мажот пицнат, дотеран, избричен, намирисна, со букет цвеќе излегува од дома за на работа.

По него оди жената и му вика: Како не ти е срам, говедо! На шефицата букет со цвеќе ќе и’ дадеш за Осми март. А мене после курац со машничка, така?

Ами, жено, ти сама рече дека не сакаш цвеќе. Ако сакаш да ги заменам подароците, уште не е доцна.