Виц: Мрсна првоаприлска шега

Први април. Зоки трча кај мајка си и вели:
Мамо! Мамо! Некој непознат човек влегол во собата на твојата пријателка што ни е на гости и ја дупи!
Леле! Ужас!
Априлили! Само се шегувам ма мамо, не е непознат, тато е!