Виц: Мажот што плачел во кујната


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Жената се буди ноќта и слуша плачење од кујната.
Влагува и го гледа мажот си легнал на подот и плаче.
– Што ти е драги?
Мажот:
– Се сеќаваш ли, пред 20 години, на денешен ден татко ти не фати како се бакнуваме?
– Се сеќавам, како не.
– И ми рече „А сега момче или ќе се жениш за ќерка ми, или 20 годинки во затвор не ти бегаат!“
– Памтам! – рекла жената.
– Е па денес веќе ќе ме пуштеа на слобода!!!