Виц: Математиката на Трпе


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Наставничката по математика го прашува малиот Трпе:
„Ако татко ти месечно ти дава по 1000 денари, колку денари ќе имаш за 4 месеци?“
„Скршен денар нема да имам наставничке по четири месеци!“
„Како бре ниту еден денар нема да имаш?! Па ти ич не знаеш математика!„
„Знам математика, ама подобро се знам себеси.“