Виц: Малиот Трпе и разбојниците


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Влегува малиот Трпе на среде час кој веќе половина саат е во тек, па наставничката го прашува:
Зошто доцниш, Трпе?
Ме нападнаа разбојници кога идев на школо наставничке.
И? Што ти зедоа?
Ништо посебно, само домашната задача.