Мајтап

Виц: Македонското општество во една слика

Ако сакате да го разберете македонското современо општество и да осознаете како функционира тоа, сè што треба да направите е да отидете во било која свињарска фарма.

Појдете во било која фарма за свињи и погледнете што се случува. Еден дел од свињите се на коритата и си молчат. Другиот дел од свињите нервозно трчаат наоколу, квичат и грофтаат. Тоа е сѐ што треба да знаете за современото македонско општество.

Advertisements
To Top